FRO BRAND10888300_10204496119381073_628544506_n

2014-ben indult útnak a kis parasztlegény, ami mára már beleírta magát a magyar kerékpáros történelem könyvbe.

2014 tavaszán egy biciklis hétvégét szerveztünk a Mátrába, ahol a közös tekerések során felmerült az ötlet, hogy alapítsunk a baráti körből egy egyesületet. Hazaérve sokaknak felvetettük az ötletet. A reakciók annyira pozitívak voltak, hogy eldöntöttük, hogy mi leszünk Magyarország első hivatalos enduró csapata. Így született meg év végén a kis parasztlegény, aki azóta is a csapat kabalafigurája.

FRO Racing

A nevünkben szerepel a versenyzés szó is, amit azért nem veszünk véresen komolyan. Ugyanakkor szorgosan gyűjtögetjük a verseny kilométereket. 2014-ben főleg Krisztián és KGÁdám járt versenyezni – hazai versenyek híján – a szomszédos Szlovénia vad hegyei közé a Sloenduro sorozat futamaira.

2015-ben a Sloenduro sorozat nyitó versenyére, a tengerparti Triesztbe már a Mondraker és az Alpinbike támogatásával - ráadásul csapatsátorral - érkeztünk meg közel 10 fővel. Az év elején egyesületté is váltunk. Az egyre bővülő csapat gerincét adó alapító tagok sok tapasztalatot és egyre több első tízes eredményt gyűjtöttek be az év során, illetve indultak életük első Enduró Európa Bajnokságán is. A szezon után a téli időszakban pedig megkezdtük a tudatos és kemény termi edzéseket is profi edzői segítséggel.

2016-ra a létszámunk mellett a szponzori hátterünk is kibővült az egyik legnagyobb hazai nagykereskedővel a Paul Lange Kft.-vel, akiktől kedvezményes áron vásárolhattuk a Shimano, a FOX és a Schwalbe alkatrészeket. A Sloenduro sorozatban immár egy erősebb csapatnak számítottunk és a Master 2 kategóriában Winkler Gábor révén megszereztük az első összetett dobogós helyünket, míg a hazai downhill sorozatban Kollár Balázs révén a Master 1 összetett első helyét is.

Ebben az évben beírtuk magunkat a hegyikerékpározás hazai történelemkönyvébe is, ugyanis ősszel Hosszúhetényben megrendeztük hazánk első enduró futamát, amit sikerült egyből nemzetközi versennyé is tennünk a Sloenduro 4Fun sorozat részeként.

FRO-MAG

A nagy sikerre való tekintettel 2017-ben egy teljes, három fordulóból álló hazai enduró versenysorozatot is életre hívtunk, illetve egy az egyesület mellett működő, alapvetően endurós profillal rendelkező hegyikerékpáros magazint is létrehoztunk FRO-MAG néven, amely a versenyeink első számú médiapartnerévé vált.

Idén a Paul Lange Kft. a fő támogatónkká vált, így a kiemelt versenyzőink teljes Shimano és Schwalbe támogatást élveznek, míg a professzionális FOX villáinkra és rugóstagjainkra is teljes körű és soron kívüli szerviz ellátást kapunk, míg az energiaellátásunkról - immár második éve - a Squeezy gondoskodik.